Opplev nordlyset

iceland-reykjanes-peninsula-northern-lights-rthDet er mange som har lyst å oppleve nordlyset når de besøker Lofoten om vinteren. Det er ikke alltid like enkelt. Man kan mange ganger sitte våken ved vinduet og vente, uten at noe som helst skjer, og om man har uflaks kan man tilbringe en uke i regionen uten å ha fått med seg det fargerike naturskuespillet på himmelen.

Besøk Polar Light Center i Laukvik

Men det finnes selvfølgelig hjelp fra høyteknologien på dette området. Om man besøker Polar Light Center i Laukvik vil man få en god introduksjon til alt som har med nordlyset å gjøre. Man får en liten introduksjon til den vitenskapelige forståelsen av fenomenet, og det er mulig å stille spørsmål til eksperter på området. Man får også se hvordan det er mulig å forutse Nordlys med et spesielt magnetometer. Etter besøket kan man melde seg opp til en SMS-tjeneste som varsler nordlys for den tiden man oppholder seg i Lofoten.

En nordlysapp er også tilgjengelig

Turistsiden Visit Norway har også lansert en egen app som hjelper deg med å vurdere mulighetene for å oppleve nordlys. Appen heter Norway Lights, og man kan laste den ned gratis, både for iOS, Android og for Windows. Appen forteller deg om sannsynligheten for tre dager fremover. Samtidig tilbys en del informasjon og fakta om fenomenet, samt kart og diverse tips for hobbyfotografer som vil ta med egne bilder hjem.

Hvordan vil du oppleve nordlyset?

Det finnes mange forskjellige måter for å få en fin Nordlys-opplevelse. Mange tilbyr organiserte utflukter med kjøretøy som snøbil eller scooter, eller mer konvensjonelt, at man tar bussen dit hvor det finnes lite blendende lys. Om man har muligheten er det “enkle” likevel det beste. Nordlys er finest om man telter alene i villmarka. Dessverre krever dette en del kunnskap og utstyr som ikke alle har tilgjengelig.