Havsafari i Lofoten

seasafari8Om man vil ha et inntrykk av det mektige Lofoten, og samtidig ha en koselig utflukt med familien som inkluderer lite styr og farting på egen hånd, kan en dagsutflukt med havsafari være et godt alternativ.

Det er lenge siden mange fiskere og lofotinger slo seg på å skipe rundt med turister, og de har utviklet mange gode konsepter i løpet av denne tiden. Også her finnes det store forskjeller mellom de dyreste tilbudene, og det som er litt mer inkluderende og store pakketurer. Med stor sannsynlighet kan man finne noe som også passer til en student-lommebok.

Utflukter til Trollfjorden

Trollfjorden er en av Norges mest spektakulære fjorder, med enorme fjell som stuper bratt ned i havet. Samtidig er denne fjordarmen under 100 meter bred, og skjærer nesten tre kilometer inn i landskapet. Det finnes mange forskjellige aktører som arrangerer turer hit. Den som vil ha action og maksimalt med sjøsprut kan ta turen med en hurtiggående RIB-båt, men det finnes også større passasjerskip, seilbåter, eller muligheten for å sitte på et lite stykke med Hurtigruten. Den som liker det litt sprekere kan være med på guidede utflukter i kajakk. Det er også mulig å være med på organiserte fotturer over fjellet, og om man er fjellvant kan man ta turen på egenhånd. Det er nemlig ikke så vanskelig å ikke gå seg vekk på øya. Bare pass på at ingen faller ned.

Havørn og Hval

Det finnes også turer som samtidig tar deg med til hekkeområdene til Havørnen, men det finnes mange hundre forskjellige fuglearter i området fordelt på forskjellige perioder av året. Om man har en spesiell interesse for fugleliv kan dette bli en stor opplevelse. Det samme kan sies om hvalsafari. Selv om man hverken finner hval eller havørn, har man med sikkerhet hatt mange flotte naturopplevelser fra Lofoten.