Gode grunner til å besøke Lofotr Vikingmuseum

26-lofotr-viking-museumDet har kommet en del forskjellige dataspill som sentrerer rundt vikinger som tema. Noen spill er mer seriøse eller virkelighetstro enn andre, mens andre også spiller tungt på vikingenes myteverden og deres gudetro. Spill som Vikings Vanguard, eller Viking’s Treasure, som man finner hos casinoroom, er ofte mer fokusert på det åndelige og det fantastiske som omgir vikingenes historie, enn de er av å gi spillerne en realhistorisk skildring av vikingtiden.

Å lære seg å skille mellom fantasi og fakta

Når det kommer til folks oppfatning av real-historie og måten man fatter interesse for et tema, finnes det mange tilganger, men ofte begynner en interesse med at man fatter den overfor et aspekt som er både fantasifullt og underholdende, for så å utvikle en mer raffinert forståelse av tema, etterhvert som man modnes og lærer å skille mellom fantasi og fakta. Urealistiske spill er derfor ikke noe som er udelt negativt, men et hjelpemiddel på veien til en modenhet som tillater at man kan skille mellom fantasi og det som er plausibelt, så vel som fakta.

Den som er glad i Vikingspill har kanskje også glede av et besøk på Lofotr Vikingmuseum

Om man har fattet interesse for et tema, er det ofte veldig givende å raffinere forståelsen av temaet. Om man har blitt kjent med konseptet vikinger gjennom dataspill, kan man også ha stor glede av å besøke steder som Lofotr Vikingmuseum, og spesielt på den tiden da den årlige vikingfestivalen går av stabelen. Her kan man møte et lite samfunn av skuespillere i tidsriktige kostymer, man kan smake på mjød, og på den maten som vikingene lagde. Man kan overvære gjenskapelsen av religiøse ritualer, og man kan kaste økser og skyte med pil og bue. Samtidig har man også muligheten til å kle seg ut, og til å delta aktivt om man skulle ønske det.