Ekte vikingfest i Lofoten

16-03-2012 Hunting the Light: Borg - Lofoten - Norge - Hunting the Light, for passengers Hurtigruten atViking Museum Borg. © Ruben Schipper FotografieFor den som er glad i levende historie, eller som kun vil oppleve noe utenom det vanlige, kan et besøk til Lofotr Vikingmuseum være akkurat det riktige. Museets viktigste element er det gjenskapte høvdinghuset som er bygget på autentisk vis. Man finner Lofotr Vikingmuseum på Borg i Vestvågøy, ved siden av E-10, i Bøstad Kommune. Adressen er Prestegårdsveien 59. Like ved finner man også vikingleirskolen, for den som vil gjøre noe ekstraordinært på den neste skoleutflukten. Nærmeste større tettsted er Svolvær, og man kan lett legge ut på en dagstur herfra, om man ikke har planer om å overnatte på Vestvågøy.

Muligheter for en kulinarisk tidsreise

Om man vil gjøre en helaften av besøket og delta på gildet som museet tilbyr, kan det lønne seg å bestille plass litt i forveien. Det er imidlertid mulig å booke kvelden helt til klokken 12 samme dag. Da kan man delta på et autentisk måltid som blant annet inkluderer lokalt lammelår, sauekjøtt fra området, så vel som en rekke andre godbiter, samt en del underholdning. Måltidet serveres i Høvdinghuset på museumsområdet, i lyst av ild-gropen. Prisen på litt over 800 kroner per hode, kan virke litt stiv, men opplevelsen og maten er enestående. Samtidig er en hel dag på museet inkludert i prisen.

Årlig Vikingfestival fra 9. til 13. august

En av de store hendelsene på museet er når den levende historien virkelig vekkes til live. Museet tiltrekker seg hvert år mange besøkende som vil leke vikinger. Man kan ta på seg et tidsriktig kostyme og etablere et ekte lite vikingmarked, med god mat og underholdning. Arrangementet er selvfølgelig også åpent for folk som ikke ønsker å kle seg ut, men da koster det litt ekstra å komme inn. Her kan man både se på konkurranser i våpenbruk, så vel som en rekke bruksgjenstander fra tiden.